ABC Board

Steeds meer branden door zonnepanelen: experts slaan alarm

Experts zijn bang dat het nog veel vaker mis zal gaan als er niet wordt ingegrepen bij dit soort indaksystemen. De panelen liggen te dicht op de brandbare dakisolatie, zegt risico-expert Jurjen Burghgraef. “De hitte die een zonnepaneel maakt, gaat achter het paneel zitten, die kan er voor zorgen dat bijvoorbeeld het hout tot ontbranding gaat. Ook het isolatiemateriaal vat soms vlam. Ventilatie is cruciaal en daar ontbreekt het bij dit soort systemen vaak aan.”

MAAR NIET ALLEEN ZONNEPANELEN

Code rood voor rieten daken,

zegt Univé: ‘Brandgevaar is levensgroot’

Alleen al In de provincies Utrecht, Gelderland, Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland zijn zo’n 3500 rietgedekte woningen  De helft daarvan heeft een houtkachel of open haard.

Iedere dag brand er wel ergens in Nederland een huis af met een rietendak.

ABC BOARD kunnen een uitkomst bieden :

Niet het voorkomen van de brand, maar wel de eventuele schade te beperken.

Laat bij de bouw uw woning of gebouw de dak constructie voorzien van de ABC BOARD Brandwerende Platen.

Stel uw Rietenkap heeft vlam gevat en het Riet is op een platen constructie van ABC BOARD gemonteerd, de platen vanaf 9mm zijn al een 60 minuten brand vertragend en van 12mm zelfs 90 minuten. In de meeste gevallen is de Brandweer met 15 minuten aanwezig. 

U moet uw dak toch al voorzien van platen met isolatie, voor waarschijnlijk  een paar euro per m2 meer bespaart u bij een eventuele brand een hoop extra schade.

Andere voordelen van de ABC BOARD zijn: Vuurvast / CE Gecertificeerd / multi-functioneel / stootvast / Gemakkelijk te gebruiken /Isolerend / Geluidwerend Waterafstotend / Milieu vriendelijk / 100% Recyclebaar / niet giftig / licht gewicht.

ABC BOARD is a product off Magoxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *